POCETNA
 
AKTUELNO
 
PUTOVANJA
 
O NAMA
 
KONTAKT
OHRID BUGARSKA CRNA GORA GRCKA TURSKA
 


Prag, “Zlatni grad” je glavni i najveći grad Češke. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Car Svetog rimskog carstva Karlo IV je Prag nazvao „zlatni grad“. Od XIX veka zovu ga i „grad stotinu tornjeva“, iako ih u gradu ima čak 550. Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope, njegovo prostano istorijsko jezgro je pod zaštitom UNESC - a. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u drugom svetskom ratu, Prag danas privlači milione turista iz čitavog sveta.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 31.10.2012: NIŠ – PRAG
Polazak sa parkinga kod Doma rukometa u 17:00h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Direktna noćna vožnja preko Budimpešte, Bratislave do Praga. Usputne pauze na motelima i radi obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan 01.11.2012: PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora se kreće u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodi ča : Hradčani - praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana... (za obilazak navedenih lokaliteta ulaznice se kupuju na licu mesta). Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, jevrejska četvrt, Staromestanski trg, kula Orloj, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Vaclavske namesti. Slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Noćenje .

3. dan 02.11.2012: PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za obilazak grada i shoping. Popodnevna vožnja brodom FAKULTATIVNO po reci Vltavi (OKO 60 MIN) . Uveče – FAKULTATIVNO – večera u pivnici uz muzički program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 03.11.2012: PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Karlovim Varima, čuvenom češkom banjskom lečilištu, poznatom po svojih 12 termalnih izvora, proizvodnji rakije Beherovke i oblandi. U popodnevmim časovima povratak u Prag. Slobodno ve če za individualne obilaske. Noćenje.

5. dan 04.11.2012: PRAG - NIŠ
Doručak. Napu štanje hotela. Polazak za Srbiju sa usputnim FAKULTATIVNIM obilaskom zamka Karlštajn - gotski dvorac koji je gradio Karlo IV kao mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga ( slobodno vreme za one koji ne obilaze dvorac - mogu ostati u etno selu koje se nalazi na 500m od zamka da kupe suvenire i da probaju češku hranu u etno restoranima ). Posle kraćeg odmora nastavak vožnje preko Slovačke i Mađarske sa kratkim usputnim pauzama.

6. dan 05.11.2012. NIŠ
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga  

DECA DO 12god

1/4

1/3

1/3

1/2

JEDNOKREVETNA SOBA

69

79

89

99

109

129

- cena od 69€ odnosi se na decu do 12god u sobi sa dve odrasle osobe, imaju sopstveni ležaj ,
- cena od 79€ odnosi se na omladinu do 27god u četvorokrevetnim sobama,
- cena od 89€ odnosi se na omladinu do 27god u trokrevetnim sobama,
- cena od 99€ odnosi se na odrasle osobe u trokrevetnim sobama,
- cena od 109€ odnosi se na odrasle osobe u dvokrevetnim sobama,
- cena od 129€ odnosi se na jednu osobu.

U cenu aranžmana je uračunato :
•  vožnja udobnim visokopodnim autobusom turističke klase (TV, DVD, A/C…), običan ili dabldeker
•  smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama u hotelu FORTUNA WEST 3* tri noćenja sa doručkom, u širem centru Praga
•  usluge lokalnog vodiča u Pragu, prema programu
•  obilazak Praga u pratnji lokalnog vodiča,
•  troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato:
•  međunarodno zdravstveno osiguranje ,
•  izlet do Karlovih Vari – 25 € ,
•  obilazak zamka Karlštajn- uračunata ulaznica i vođenje razgleda na srpskom jeziku - 20 € ,
•  vožnja brodom po reci Vltavi – 15€,
•  večera u pivnici
•  individualni troškovi.

Za realizaciju fakultativnih izleta neophodno je minimum 20 prijavljenih osoba .

Način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke na dan uplate.

Dinamika plaćanja : 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama do polaska ili čekovima građana ili putem administrativne zabrane do kraja godine bez uvećanja

Napomena : za putovanje u Češku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije MM TOURS,

licenca OTP 585/ 2010 od 31.05.2010.

ProWeber